Etkinlikler

Kepez'de, hayaller gerçeğe dönüşmeye başladı. 2015’te inşa edilecek 7 proje içerisinde ilk olarak şefkat ve huzur evinin temeli törenle atıldı.

Kepez Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında önemli bir projeyi daha gerçekleştiriyor. Kütükçü Mahallesi'ne, bakacak kimsesi olmayan yaşlılar için 50 yatak kapasiteli, Darülaceze benzeri şefkat ve huzur evi inşa ediliyor.

Yaşlılara bir vefa hizmeti olan ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, seçim vaadi 70 proje arasında yer alan tesisin temelinin atılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından butona basılarak şefkat ve huzur evinin temeli atıldı.

Törene, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal , Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bir gösteri de yaptı.

Neler var?

Kütükçü Mahallesi'nde, 2400 m2’lik arsa üzerine inşa edilecek sosyal tesis, Darülaceze'nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacak.
Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı 50 yatak kapasiteli şefkat evi, emsallerinden farklı olarak tek katlı olarak inşa ediliyor.
Yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme alanlarının, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verilecek.
Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları yer alacak.

Manevi Evlat projesi

Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Manevi Evlat projesiyle Kepezli çocukları, huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Böylece nesiller arasında gönül köprüsü kurularak, yaşlıların yaşam sevinçlerinin artırılmasına çalışılacak.